Ads Top

TV Oranje overweegt actie voor behoud doorgifte bij KPN

Muziekzender TV Oranje wil haar achterban en Nederlandse artiesten gaan mobiliseren om de doorgifte van de zender bij KPN in stand te houden. 

De grote televisieaanbieder maakte deze maand bekend TV Oranje vanaf 1 juli geen vergoeding meer te willen betalen voor doorgifte.

TV Oranje had al aangegeven dat dit financieel niet haalbaar is, waardoor de zender nu op korte termijn uit het Pluspakket van KPN dreigt te verdwijnen. TV Oranje blijft wel beschikbaar via alle overige Nederlandse televisieaanbieders.
 
Het steekt de directeur dat het besluit van KPN om niet langer een vergoeding te betalen nogal plompverloren genomen lijkt te zijn. 'Nota bene hebben ze TV Oranje in april eerst nog ‘Zender van de Maand’ gemaakt bij KPN, om vervolgens met deze mededeling te komen. Dat is natuurlijk enorm misleidend naar hun klanten, die met het afnemen van een pluspakket denken naar TV Oranje te kunnen kijken. En dat pakt dan twee maanden later ineens heel anders uit. We onderzoeken of hier juridisch nog iets aan gedaan kan worden.'
 
Volgens Ardesch is er tevens geen enkel contact met KPN geweest over een mogelijke andere manier waarop de abonnees van KPN toch naar TV Oranje kunnen blijven kijken.

Op dit moment wordt bij TV Oranje nagedacht over mogelijke publieksacties. Gerard Ardesch is strijdbaar: 'Als we bij KPN op zwart gaan missen onze Nederlandse artiesten weliswaar ruim twee miljoen potentiële kijkers, maar we blijven wel te zien bij alle andere distributeurs. We zullen de duizenden supporters en miljoenen kijkers van TV Oranje dan zeker adviseren om hun abonnement bij KPN op te zeggen en per 1 juli te kiezen voor een andere provider. KPN is dan namelijk de enige die TV Oranje niet langer doorgeeft, alle anderen hebben het wel in hun pakket. Uiteraard mobiliseren we in dat geval ook de grote Nederlandse artiestenschare en de landelijke politiek.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.