Ads Top

Canvas presenteert tweedelige documentaire over Guy Mortier

Guy Mortier is onlangs 80 geworden en dat is voor Canvas een goede gelegenheid om het verhaal te vertellen van de bezeten bladenmaker, taalvirtuoos, spitse grappenmaker, Elvis-fan, bedenker en maker van de populairste reclamespots, radio en tv-persoonlijkheid, MC van Torhout/Werchter, de Pop Poll en de Ha van Humo, perfectionist en twijfelaar, vriend, broer, vader en echtgenoot.

Aan de hand van uitgebreide gesprekken met Guy Mortier zelf en getuigenissen van familie, vrienden en collega’s borstelen Dirk Abrams en Hendrik Luyten in een tweedelige documentaire een portret van deze bijzondere man.

In 2013 kreeg Guy Mortier de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor algemene culturele verdienste. Tot vandaag is hij de enige journalist op de erelijst. Zijn naam staat er te blinken tussen die van Luc Tuymans, Hugo Claus, Jan Hoet, Jan en Reinhilde Decleir, en ander schoon cultureel volk. Met enig gevoel voor understatement zou je kunnen zeggen dat Mortier een journalist is die het verschil heeft gemaakt.

Het verhaal is rijkelijk geïllustreerd met archiefbeelden. Op donderdag 27 april en 4 mei om 21.20 u. op Canvas en VRT MAX.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.