Ads Top

Documentaire over streetwear merk Patta bij Videoland

Begonnen als kleine sneakerwinkel in Amsterdam en uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend streetwear merk: Patta. Sinds 4 maart is ‘Patta for Life’ te zien, een documentaire waarin het ontstaan, de bijzondere ontwikkelingen en de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen jaren van het Amsterdamse merk te zien zijn. Eigenaren Edson Sabajo en Guillaume Schmidt zijn ruim vijf jaar gevolgd door filmmakers Ebru Baskan en Rikash Gobardhan en laten in de 60 minuten durende documentaire zien wat de drijfveer en kracht achter Patta is en wat hun dromen voor de toekomst zijn. ‘

In 2004 komen eigenaren Edson en Guillaume uit liefde voor sneakers op het idee om een winkel met exclusieve sneakers te beginnen. Hun grote doorbraak volgt wanneer Patta een speciale schoen ontwerpt met Asics. Met de opening van Precinct 5, een winkel met dure en exclusieve merken, en een eigen Patta winkel verder, lijkt het succes niet op te kunnen. Toch gaat Precinct 5 failliet en sluit de winkel van Patta op de Nieuwezijdsvoorburgwal de deuren. Sterft Patta een stille dood?

Met de wilskracht van Edson, Guillaume en de steun van de community maakt het merk een doorstart. Het succes wordt groter dan ze ooit hadden durven dromen. Een nieuwe winkel wordt geopend, liefhebbers staan meer dan 24 uur in de rij om sneakers te kopen, (internationale) merken staan in de rij voor een samenwerking en er worden winkels en pop-up stores geopend in Londen, Seoul en Tokio.

‘Patta for Life’ is geregisseerd door Ebru Baskan en geproduceerd door Rikash Gobardhan van Goodville. De 60 minuten durende documentaire is vanaf 4 maart te zien bij Videoland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.