Ads Top

Apple onthult gloednieuwe Studio Display

Apple heeft de Mac Studio en Studio Display geïntroduceerd, een gloednieuwe Mac-desktop en display die gebruikers 'alles bieden wat ze nodig hebben om de studio van hun dromen te bouwen', belooft Apple.

Mac Studio is een soort Mac Mini voor professionele gebruikers.

Studio Display heeft een groot 27-inch 5K Retina-display, een 12 MP ultragroothoekcamera en een hifi-systeem met zes speakers en ruimtelijke audio.

Met zijn superkrachtige media-engine kan Mac Studio met M1 Ultra 18 streams 8K ProRes 422-video afspelen, iets waartoe volgens Apple geen enkele andere computer in staat is. Mac Studio verlegt ook radicaal de grenzen van grafisch geheugen voor desktops, met 64 GB centraal geheugen op systemen met M1 Max en tot 128 GB centraal geheugen op systemen met M1 Ultra. Aangezien de krachtigste videokaart van een werkstation tegenwoordig over slechts 48 GB aan videogeheugen beschikt, betekent dit enorme geheugen volgens Apple een revolutionaire verbetering voor professionele workloads. En de SSD in Mac Studio werkt met een snelheid van tot wel 7,4 GB/s en heeft een capaciteit van tot 8 TB.

Beide producten vanaf vandaag te bestellen en worden vanaf vrijdag 18 maart bij klanten bezorgd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.