Ads Top

Vijf arthouse films gratis in september bij KPN


In de maand september kunnen klanten van KPN gratis kijken naar vijf arthouse films.

De volgende titels zijn deze maand gratis te zien in het Pluspakket, en dus ook te bekijken als je (nog) geen Pluspakket hebt: À Bras Ouverts, De 100-jarige Man Die uit het Raam Klom en Verdween, Shoplifters, Still Alice en La Vérité.

À Bras Ouverts
In het Nederlands vertaald is de titel van deze comedy ‘Met open armen’. En dat is ook de titel van de nieuwe roman van de Franse mediafiguur Jean-Etienne Fougerole. In het boek roept hij alle welgestelden op om armen in hun huis op te vangen. Zijn tegenstander daagt hem uit om de daad bij het woord te voegen door een noodlijdend Romagezin in huis te nemen…

De 100-jarige Man Die uit het Raam Klom en Verdween
Soms zit het verhaal van een film al in de titel. We volgen de 100-jarige Allan Karlsson die besluit dat het niet te laat is om opnieuw te beginnen. Je raadt het misschien al: hij ontsnapt uit zijn huis door uit het raam te klimmen en gaat op avontuur. En dat is allesbehalve saai: een koffer vol met geld, gevaarlijke skinheads, explosies en zelfs moord zijn slechts een paar dingen die Allen tegenkomt op zijn reis.

Shoplifters
Deze Japanse film won op het filmfestival van Cannes de Gouden Palm voor Beste Film. De ‘shoplifters’ (winkeldieven) uit de titel zijn vader Osamu en jonge zoon Shota, die stelen omdat de familie, bestaande uit oma, vader, moeder, tante en zoontje in één huisje, het niet breed heeft. Als Osamu het jonge meisje Yuri ontmoet, die buiten in het gure weer moet overleven, neemt het gezin haar op in huis. Ze lijken een gelukkig leven te lijden, totdat een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt.

Still Alice
Actrice Julianne Moore won voor haar rol in deze film zo’n beetje alle prijzen in het awardsseizoen van dat jaar, inclusief de Golden Globe én de Oscar voor Beste Actrice. En dat is geheel terecht. Ze speelt Alice Howland, een universitair taalkundedocente die op haar vijftigste verjaardag merkt dat ze niet op bepaalde woorden kan komen. Na een tijdje volgt de verschrikkelijke diagnose: een zeldzame vorm van Alzheimer, die ook nog eens erfelijk is. Absoluut geen vrolijke film, maar wel eentje die je nog lang zal bijblijven.

La Vérité
Catherine Deneuve en Juliette Binoche spelen moeder en dochter die, op z’n zachtst gezegd, van elkaar vervreemd zijn. Moeder Fabienne is actrice in Parijs, dochter Lumir is scenarioschrijfster in New York. Als de memoires van Fabienne worden gepubliceerd, vindt er een niet zo soepele hereniging plaats.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.