Ads Top

Philips TV verbetert 5e generatie slimme P5-beeldprocessor


Philips TV introduceert een verbeterde versie van zijn 5e generatie Intelligent Dual Picture Engine. De dubbele chipversie bood reeds als enige AI Smart Bit Enhancement 2.0, AI Machine Learn Sharpness en een verbeterde Perfect Natural Reality-functie. De nieuwste ontwikkeling voegt daar nu ook AI Content Classification (inclusief filmdetectie) en Ambient Intelligence aan toe. De verbeterde beeldprocessor is geïntegreerd in de nieuwe Philips OLED+986 en OLED+936 premium tv-sets.

Deze modellen worden geleverd met vierzijdige Ambilight-technologie en de nieuwste high-performance OLED-panelen met een nieuwe Emission Layer en Micro Lens Array, wat volgens TP Vision zorgt voor verbeterde kijkhoeken en 20 procent meer lichtopbrengst.

Philips TV voegt door middel van een speciale AI-chip naar eigen zeggen extra kracht toe aan de bestaande AI-prestaties van de 2021 OLED-sets. Een nieuwe toevoeging is de AI-inhoudsclassificatie met filmdetectie en Ambient Intelligence, die de lichtsensor van de set op intelligente wijze integreert in de AI-functionaliteit. Dankzij filmdetectie herkennen de nieuwe OLED tv’s automatisch P5-films, waarbij de kijker de optie krijgt om over te schakelen naar de Filmmaker- of Home Cinema-modus.

In plaats van één scherpte-instelling/-niveau toe te passen op het hele beeld, maakt de AI Machine Learning Sharpness-functie plaatselijke scherpteverbetering toe binnen het frame. Hierbij worden verschillende instellingen toegepast in specifieke gebieden van het beeld om een optimale scherpte over het hele beeld te garanderen.

De Philips OLED+986 is verkrijgbaar vanaf oktober in 65’’ voor 4449 euro. De Philips OLED+936 is beschikbaar in 48 inch (1999 euro), 55 inch (2499 euro) en 65 inch (3499) inch vanaf september.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.