Ads Top

Helft vrouwen haakt af bij zoektocht naar juiste film of serie

Een groot deel van Nederlandse consumenten van videodiensten haakt af bij de zoektocht naar een film of serie. 21 procent ervaart keuzestress en zelfs 41 procent haakt regelmatig af. Dit aandeel is met 46 procent nog hoger onder vrouwen. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat Telecompaper heeft uitgevoerd onder consumenten van videodiensten, op initiatief van Film1.

Een grote meerderheid van Nederlandse consumenten van videodiensten zoekt via de app van de videodienst naar wat ze willen kijken. Eén op de drie Nederlanders volgt de suggesties en de voorgestelde films of series binnen de app. Net als bij veel andere keuzes maakt ruim de helft van de Nederlanders gebruik van advies van vrienden, familie en collega’s om te bepalen wat ze gaan kijken.

Acht op de tien gebruikers van videodiensten zoekt via streamingdiensten minder dan 20 minuten naar wat ze willen kijken. Toch is 11 procent langer dan 30 minuten aan het zoeken; dit zijn ruim 1 miljoen Nederlanders. Kijkt iemand gemiddeld een film per week, dan besteedt men maandelijks al gauw de kijktijd van een hele film aan de zoektocht.

Uit dit onderzoek blijkt dat één op de vijf van de Nederlandse consumenten van videodiensten dus keuzestress ervaart tijdens het uitzoeken van een film of serie. Het valt op dat jongere doelgroepen meer last hebben van deze keuzestress dan 50-plussers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.