Ads Top

Nederland kijkt naar het EK op steeds grotere tv-schermen

 Sinds 1974 is een EK of WK Voetbal voor veel mensen het moment om een nieuwe televisie aan te schaffen. Ook dit jaar loopt het storm bij de elektronica-retailers, meldt branche-organisatie Techniek Nederland.

Veel Nederlanders zullen op vrijdag 11 juni om 21.00 uur de wedstrijd tussen Turkije en Italië zien op een groot beeldscherm. Vooral tv’s van 55 inch (140 cm) en groter zijn aan het begin van deze sportzomer populair.


Herman Bramer van BCC denkt dat de vraag naar (grote) televisies samenhangt met de coronacrisis. Nu samen kijken op pleinen of in café’s nog niet kan, is een groot scherm in de huiskamer voor veel mensen een aantrekkelijk alternatief.

Tien jaar geleden keken we voornamelijk naar beeldschermen tot 32 inch. Nu is 55 inch of 65 inch heel normaal. Zelfs tv’s van 85 inch worden steeds vaker aangeschaft.

De toenemende vraag naar televisies leidt niet tot tekorten. Volgens Bramer is er voldoende aanbod van de diverse tv-merken en in alle formaten: ‘We hoeven nog geen klanten teleur te stellen.’ Hij verwacht wel dat consumenten de komende maanden rekening moeten houden met hogere prijzen voor tv’s en andere elektronica. Bramer: ‘De vraag ligt al ruim een jaar op een hoog niveau. In combinatie met de schaarste aan chips en de hogere transportkosten gaat dat vrijwel zeker leiden tot hogere prijzen.’

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.