Ads Top

Nieuwe Panasonic OLED TV’s met HDR10+

In opvolging van de EZW1004 en EZW954 OLED TV line-up uit 2017, wordt het OLED assortiment van Panasonic met twee modellen uitgebreid: de FZW954 en FZW804. Deze twee modellen zijn verkrijgbaar met schermen van 65 en 55 inch.

De FZW954 en FZW804, die zijn uitgerust met de nieuwste OLED-schermen en de laatste versie van de door Hollywood geoptimaliseerde Panasonic HCX-videoprocessor, bieden aanzienlijke verbeteringen. De vier nieuwe modellen zijn de eerste OLED-schermen in 2018 die HDR10+ ondersteunen.

Panasonic kan met de schermen DCI-kleurruimte vrijwel volledig weergeven. Vooral in delen die uitzonderlijk lastig zijn weer te geven, zoals donkere schaduwen en de helderste lichte partijen, is de kleurweergave nauwkeurig.

De grootste aanpassing in de HCX-processor is de introductie van een volledig nieuw 'Dynamic LUT'-systeem. LUT (Look Up Table) technologie wordt veelvuldig toegepast door postproductiebedrijven en televisiezenders in Hollywood om een getrouwere kleurweergave mogelijk te maken. Tot nu toe werden LUT's in televisies vastgesteld op basis van de door de bron gebruikte kleurruimte. Met deze innovatie kan de HCX automatisch het gemiddelde helderheidsniveau van een scène monitoren en gebruikt beeldanalyse om dynamisch een LUT te laden die past bij die scène. Vooral de kwaliteit van scènes met een gemiddelde helderheid wordt hierdoor verbeterd, zodat de beelden er veel natuurlijker uitzien.

Bovendien kunnen de nieuwe Panasonic-tv’s met HDR10+ ondersteuning de volledige Amazon Prime Video HDR10+-bibliotheek in HDR10+ beeldkwaliteit streamen. De Amazon Prime Video HDR10+ -catalogus bevat honderden uren aan content zoals Prime Originals The Grand Tour, Golden Globe-genomineerde The Marvellous Mrs. Maisel, Jean-Claude Van Johnson, The Tick en The Man in the High Castle en vele andere titels.

Tevens ondersteunen de OLED-schermen van Panasonic HDR10, het standaard HDR-formaat, dat gebruikt wordt voor het UHD Blu-ray-formaat en 4K HDR-content van streamingdiensten als Netflix, Amazon en YouTube.

Panasonic heeft verder een nieuwe Dynamic Scene Optimizer-functie toegevoegd, die gebruikmaakt van beeldanalyse om dynamische metadata na te bootsen als er een HDR10-bron wordt weergegeven op de nieuwe 4K TV's. Daarnaast kunnen kijkers met de nieuwe functie Auto HDR Brightness Enhancer een optimale kijkervaring beleven door handmatig of automatisch aan te passen hoe HDR-content eruit ziet in een helder verlichte ruimte.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.