Ads Top

20th Century Fox, Panasonic en Samsung lanceren HDR10+

20th Century Fox, Panasonic en Samsung hebben meer informatie naar buiten gebracht over het certificerings- en logoprogramma voor het open en dynamische metadataplatform voor High Dynamic Range (HDR), HDR10+. De HDR10+ licentie belooft kijkers een betere kijkervaring. HDR10+ werd afgelopen jaar al aangekondigd op IFA.

Het HDR10+ platform komt binnenkort beschikbaar voor contentmakers en fabrikanten van ultra-high definition TV’s, Blu-ray disc spelers/recorders en set-top boxen. De licentie is royaltyvrij; er is alleen een kleine administratieve bijdrage vereist.

In samenwerking met derden zijn tools ontwikkeld voor de generatie van Ultra HD Blu-ray metadata. Deze zijn binnenkort beschikbaar voor makers van content waardoor Ultra HD Blu-rayspelers op de markt kunnen komen. Details over de contentoverdracht en het interfaceformat voor de ontwikkeling zijn ook binnenkort beschikbaar.

De HDR10+ technologie optimaliseert beeldkwaliteit voor next generation displays door gebruik te maken van dynamische tone mapping. Zo worden frame voor frame en scene voor scene variaties in helderheid, kleurverzadiging en contrasten aangepast, wat zorgt voor een sterk verbeterde kijkervaring. HDR10+ optimaliseert de prestaties van veel 4K UHD TV’s, waarbij de content kan worden afgespeeld op een groot aantal nieuwe generatie TV’s.

Zodra het HDR10+ licentieprogramma beschikbaar is, zullen de oprichters – 20th Century Fox, Panasonic en Samsung – de HDR10+ techniek toepassen in hun toekomstige Ultra HD filmreleases, geselecteerde TV’s, Ultra HD Blu-ray spelers/recorders en andere producten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.