Ads Top

Sony introduceert volledig vernieuwde BRAVIA 4K HDR TV line-up

Begin 2017 lanceerde Sony de eerste 4K OLED HDR TV onder de naam BRAVIA A1 OLED. Om aan de toenemende vraag te voldoen, komt Sony nu met de nieuwe AF8-serie. Tevens worden de XF90, XF85 en XF80-serie geïntroduceerd als toevoeging aan het BRAVIA LED-assortiment.

De innovaties van BRAVIA A1 OLED zijn meegenomen bij het ontwerp van de AF8-serie. Ook dit model ondersteunt HDR (High Dynamic Range).

De AF8 is onder meer uitgerust met een TRILUMINOS display en is geschikt voor een breed scala aan bronnen dankzij HDR-10, HLG (Hybrid Log Gamma) en Dolby Vision HDR-ondersteuning. De meer dan 8 miljoen pixels zorgen volgens Sony zelf voor indrukwekkende zwarttinten, levendige kleuren, een dynamisch contrast, scherpe beelden en een brede zichthoek.

Net als de BRAVIA A1 is de AF8 voorzien van de Acoustic Surface-geluidstechnologie. Dankzij deze innovatie resoneert het hele scherm mee op de geluidsgolven. Niet alleen aan de voorzijde maar ook aan de zijkanten van het beeldscherm.

De AF8 maakt gebruik van het Android TV besturingssysteem van Google. Dit interactieve platform biedt streaming van tv-programma’s, series en films via Google Play, Netflix, Uitzending Gemist, YouTube en andere bronnen. Tevens is er de mogelijkheid om persoonlijke content zoals video’s of foto’s te bekijken en via Voice Search op de afstandsbediening snel op internet te zoeken via de TV. Daarnaast is er toegang tot een collectie games en apps via de Google Play Store.

Sony introduceert tevens de XF90-serie 4K HDR TV in een 49 inch 55 inch, 65 inch en 75 inch formaat. Dit model is uitgerust met de X1 Extreme-processor voor een uitstekende weergave van 4K HDR.

De XF90 voorzien van X-Motion Clarity technologie. Dankzij deze innovatie worden snel bewegende beelden in actiefilms of bij sportwedstrijden soepel weergegeven. Deze technologie maakt gebruik van een direct LED local -dimmingsalgoritme voor een optimale afstemming van de helderheid en beweging. De geïntegreerde 4K X-Reality PRO beeldprocessor zorgt voor een natuurgetrouw beeld en een perfect contrast.

Ook biedt de XF90 ondersteuning voor HDR-10, HLG en Dolby Vision HDR formaten. De combinatie van deze technologieën garandeert een realistische kijkervaring bij tv-uitzendingen, dvd's, Blu-ray, internetvideo's en digitale foto's. Beelden worden realistisch weergegeven zonder verlies van details – voor een levensecht beeld bij ieder type content.

Ook de nieuwe XF90 is compatibel met Android TV van Google. Gebruikers kunnen series en films bekijken via Google Play, Netflix, Uitzending Gemist, YouTube en andere bronnen. Tevens zijn games en apps beschikbaar via de Google Play Store. En dankzij Google Cast is het eenvoudig om content zoals Netflix, Uitzending Gemist of YouTube rechtstreeks te casten naar de TV.

Om het geluid naar een hoger niveau te tillen introduceert Sony een bijpassende soundbar.  Deze 2.1-kanaals-soundbar produceert Dolby Atmos dankzij de Vertical Surround Engine. De HT-XF9000 biedt ondersteuning voor Dolby Vision en is uitgerust met S-Force PRO front surround.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.