Ads Top

Samsung SeeColors-app voor QLED TV geeft mensen met kleurenblindheid volledige kleurervaring

Samsung lanceert de SeeColors-app voor QLED TV’s om ook mensen met kleurenblindheid een volledige kleurervaring te geven.

Wereldwijd zijn bijna 300 miljoen mensen kleurenblind, terwijl de meerderheid van hen zich hier niet van bewust is. Via een app op de smartphone ontdek je of je last hebt van kleurenblindheid. Mocht dat zo zijn, dan worden gelinkte schermen zo ingesteld dat je kunt genieten van het volledige kleurenspectrum. Zo heb je, ook bij kleurenblindheid, de kijkervaring zoals die door de makers bedoeld is.

De SeeColors-app werkt voor alle Samsung QLED TV’s die zijn voorzien van de laatste software en is beschikbaar op de Samsung Galaxy Note8, S8(+), S7, S7 edge, S6, S6 edge en S6 edge+. 
=
Bij de ontwikkeling van de app werkte Samsung samen met professor Klara Wenzel van de Technische Universiteit van Boedapest en het Hongaarse bedrijf Colorlite. Colorlite heeft twintig jaar ervaring in het werken met mensen met kleurenblindheid.

De SeeColors-app is gratis te downloaden in de Samsung Smart Hub op QLED TV’s met de nieuwste software en in de Google Play Store voor smartphones.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.