Ads Top

NPO en IDFA hernieuwen samenwerking

NPO 2 zal tijdens het Amsterdamse documentairefestival IDFA (15 - 26 november) vier Nederlandse documentaires uitzenden die op het festival in première gaan. Dat is voor het eerst. NPO en IDFA hernieuwen hiermee hun jarenlange samenwerking, om kwaliteitsdocumentaires voor een breed publiek toegankelijk te maken.

De vier films zijn in nauwe samenwerking met IDFA geselecteerd en zullen onder de titel ‘2Doc IDFA Primeur’ op 20, 21 en 22 november te zien zijn op NPO 2. Drie daarvan worden op primetime uitgezonden. Netmanager NPO 2 Gijs van Beuzekom is blij met de nieuwe afspraken: “NPO en IDFA hebben beiden hart voor kwalitatieve documentaires en mooie verhalen. Dit vormt de basis van ons partnership. Tijdens het IDFA gaan veel co-producties van de publieke omroep in première. De NPO maakt deze documentaires graag toegankelijk voor een breed publiek. Dat laten we nu extra zien door een aantal films vrijwel gelijktijdig met de première op het festival uit te zenden op NPO 2. En daar zijn wij trots op.“

Alle vier de documentaires draaien op IDFA mee in de IDFA - Competition for Dutch Documentary. Het gaat om Pilotenmasker (The Pilot’s Mask) (EO) van Simonka de Jong, Piet is weg (Piet is Gone) (KRO-NCRV) van Jaap van Hoewijk, Independent Boy (VPRO) van Vincent Boy Kars en Alicia (VPRO) van Maasja Ooms.

Uitzendschema:
Maandag 20 november
20.25 2Doc IDFA Primeur: Pilotenmasker (EO)

Dinsdag 21 november
20.25 2Doc IDFA Primeur: Piet is weg (KRO-NCRV)
23.00 2Doc IDFA Primeur: Independent Boy (VPRO)

Woensdag 22 november
20.25 2Doc IDFA Primeur: Alicia (VPRO)Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.