Ads Top

Nieuwe Apple TV in september

Tijdens de aankomende iPhone-presentatie in september wordt zo goed als zeker een nieuwe Apple TV onthuld. Deze krijgt behalve HDR ook 4K-ondersteuning. Het is alweer twee jaar geleden dat Apple een compleet nieuwe Apple TV op de markt bracht. De resolutie van 4K-beelden is twee keer zo hoog dan bij de huidige Apple TV die maximaal 1080p ondersteunt. HDR zorgt ervoor dat er mooiere kleuren op het scherm verschijnen.

Apple is nog in onderhandeling met filmstudio’s voor het beschikbaar stellen van 4K-versies van grote films. Over de prijs is men het nog niet eens geworden. Apple wil de films voor dezelfde prijs verkopen als bij huidige HD-films.

Het nieuwe model komt net op tijd. Apple TV verliest in hoog tempo marktaandeel aan Roku en Amazon, zo blijkt uit cijfers van Parks Associates. Het bedrijf keek naar ongeveer 10.000 Amerikaanse huishoudens.

Het marktaandeel van Roku ging van 32 naar 37 procent, en Amazon zelfs van 16 naar 24 procent. Apple daarentegen daalde van 19 naar 15 procent. Opvallend is dat ook Googles Chromecast moest inleveren, van 21 naar 18 procent.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.