Ads Top

Gaat Dutch Filmworks downloaders echt aanpakken?

Dutch Filmworks wil de illegale verspreiding van zijn films vanaf oktober actief gaan tegenhouden door extra alert te zijn op het aanbod via apps als Popcorn Time. Het Duitse bedrijf Excipion wordt ingeschakeld om namens Dutch Filmworks de Nederlandse IP-adressen van illegale downloaders te verzamelen. Vervolgens wil Dutch Filmworks via de rechter de identiteit van de illegale downloaders achterhalen.

Wanneer de identiteit van de abonnee is vastgesteld, wil Dutch Filmworks de downloaders persoonlijk benaderen om hen te informeren over het onderzoek. De distributeur kan ook een waarschuwing sturen of een minnelijke schikking met de inbreukmaker aangaan.

Dat gaat echter niet zomaar. Een definitieve toestemming van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) om IP adressen te verzamelen heeft de producent nog niet. Er ligt enkel een voorwaardelijke toestemming (pdf) en dan ook alleen voor Nederlandse IP adressen. Inbreukmakers kunnen makkelijk uitwijken naar buitenlandse IP adressen, via VPN verbindingen. Ook willen de aanbieders als Ziggo en KPN niet zonder meer meewerken.

Over de schade die het bedrijf lijdt worden geen duidelijke mededelingen gedaan. Dutch Filmworks heeft een catalogus van meer dan 3.000 titels op het gebied van speelfilms (zowel nationaal als internationaal), tv series, documentaires en kinderproducten.

Eigenaar Willem Pruijssers noemt echter voornamelijk de film Mechanic: Resurrection, die in een jaar tijd 235.000 keer illegaal in Nederland zou zijn gedownload. ‘Het gaat ons echt niet om een paar duizend illegale kopieën. Het gaat om miljoenen illegale downloads per jaar,’ zegt hij tegen RTLZ.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.