Ads Top

Ruim helft Nederlanders wil RTL, SBS, NPO voor opzeggen abonnement

De online beschikbaarheid van lineaire tv-kanalen van de publieke en commerciële omroepen blijft voor veel Nederlanders een voorwaarde om eventueel hun traditionele tv-abonnement op te zeggen. 56 procent wil minimaal de zenders van RTL online kunnen bekijken, nog eens 53 procent zegt hetzelfde over de zenders van de NPO en SBS. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Ook zenders zoals Discovery, National Geographic en Animal Planet zijn nog populair. Een derde van de Nederlanders wil het traditionele tv-abonnement niet opgeven als deze kanalen niet online beschikbaar zijn, zo stellen de respondenten van het Telecompaper Consumer Insights Panel. Alle overige zenders, zoals buitenlandse tv-kanalen, zitten onder de 20 procent. De meting vond plaats in het eerste kwartaal van 2017.

Bij veel tv-zenders fluctueren de metingen de afgelopen jaren nogal, afhankelijk van de periode. Onder meer bij Film1 is er echter de afgelopen drie metingen een structureel stijgende lijn. Het afgelopen eerste kwartaal van 2017 heeft 10 procent aangegeven dat dit kanaal eerst via internet lineair beschikbaar moet zijn, voordat het tv-abonnement wordt opgezegd, in het derde kwartaal van 2016 was dit 8 procent en in het eerste kwartaal van 2016 nog 7 procent. Wellicht heeft de stijging te maken met het verdwijnen van concurrent HBO.

Vrouwelijke respondenten geven significant vaker aan dat de zenders van RTL eerst lineair online te bekijken moeten zijn voordat het reguliere tv abonnement de deur uitgaat; 60 procent versus 53 procent van de mannen. Bij de zenders van SBS is er een vergelijkbaar verschil, met 56 procent voor vrouwen en 50 procent voor de mannen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.