Ads Top

Politie neemt illegale mediaspelers in beslag

De Politie Haaglanden heeft afgelopen vrijdag in een winkel in Den Haag 245 illegale mediaspelers in beslag genomen. De mediaspelers waren voorgeprogrammeerd met software, die naar ongeautoriseerde 'content' linkte  zoals films en series uit de bioscoop en van abonnementsdiensten.

Eerder dit jaar besliste het Europees Hof in het Filmspeler arrest dat de verkoop van mediaspelers met software die toegang geeft tot content die ongeautoriseerd op het internet staat inbreuk maakt op het auteursrecht. Het opzettelijk inbreuk maken is strafbaar als misdrijf en beroeps- of bedrijfsmatig inbreuk maken is een zogenoemd 'vier jaren feit' waar naast gevangenisstraf ook een hoge boete op staat.

Na het arrest heeft BREIN aanbieders gesommeerd hun inbreukmakende handel te staken en gewaarschuwd dat zij hoge vorderingen zal instellen tegen volhardende verkopers. Er zijn inmiddels schikkingen getroffen die oplopen tot 10.000 euro en meer. Ook heeft BREIN gewaarschuwd dat opzettelijke inbreuk een strafbaar feit is. Enkele honderden aanbieders zijn inmiddels gestopt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.