Ads Top

Sony introduceert zeer compacte RX0 camera

Sony lanceert de compacte RX0 camera voor wat het bedrijf noemt ‘ongekende vormen van expressie’. De RX0 (modelnaam: DSC-RX0) - tevens waterbestendig, schokbestendig en drukbestendig - is geschikt voor het maken van foto’s en video, maar kan ook worden gebruikt in een opstelling met meerdere camera's. Dit biedt mogelijkheden om foto's, video's of superslowmotionbeelden te maken vanuit verschillende hoeken.

De camera kan worden gebruikt om foto's en video's te maken onder moeilijke omstandigheden, zoals in de regen, onder water of in een zanderige of stoffige omgeving. Ook kan de RX0 worden opgesteld om met meerdere camera's vanuit verschillende hoeken opnames te produceren.

De draadloze afstandsbediening FA-WRC1M van Sony kan worden gebruikt om maximaal vijftien RX0-camera's te bedienen. De app PlayMemories Mobile kan maximaal vijf RX0-modellen draadloos verbinden. Dankzij het compacte ontwerp is de camera ook nog in zeer lastige posities te monteren.

Een draadloze oplossing, waarbij meer dan zes RX0-camera's kunnen worden aangesloten, is momenteel in ontwikkeling en komt in januari 2018 beschikbaar via een firmware-update. Voor gebruikers die een bekabelde verbinding willen, komt er in januari 2018 ook een speciale adapter beschikbaar.

RX0 beschikt over een gestapelde Exmor RS CMOS-beeldsensor met 15,3 megapixels. Tevens is dit model uitgerust met een BIONZ X-processor en een vaste ZEISS Tessar T-groothoeklens van 24 mm F4. Deze lens levert een hoge resolutie en minder vervorming voor zowel RAW- als JPEG-foto's en alle ondersteunde video. De camera heeft een sluiter tegen vervorming tot 1/32.000 seconde en maakt foto's tot 16 fps.

De RX0 is waterbestendig tot een diepte van 10 meter en kan samen met de nieuwe MPK-HSR1-behuizing worden gebruikt tot 100 meter diepte, daarnaast is de camera ook nog eens schokbestendig tot een hoogte van twee meter.

Om deze camera aan te vullen is een reeks aan accessoires beschikbaar. Dit zijn bijvoorbeeld de VCT-CGR1 beschermkooi voor meer flexibiliteit, de behuizing MPK-HSR waardoor de RX0 100 meter onder water kan en de kabelbeschermer CPT-R1. Tevens is een reservelensbeschermer VF-SPR1, een filteradapterset VFA-305R1, zonnekap en oplaadbare batterijen beschikbaar.

RX0 is in de Benelux leverbaar vanaf oktober 2017 en gaat ongeveer 850 euro kosten.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.