Ads Top

Een derde huishoudens overweegt overstap op NLziet

Videostreamingdienst Nlziet breidde zijn propositie twee weken geleden uit met live en replay TV. Uit onderzoek onder het Consumer Insights-panel blijkt dat een derde van de Nederlanders de nieuwe propositie van NLziet dermate interessant te vindt dat zij hiervoor hun huidige tv-abonnement stop zouden zetten.

De financiële besparing blijkt de belangrijkste reden om over te stappen. Waar een gemiddeld basis tv-abonnement een kostprijs heeft van 17 euro, kost live tv via NLziet 7,95 euro. Nlziet geeft de zenders van de NPO, RTL en SBS door. En basis tv-abonnement bevat zeven maal zoveel zenders, maar voor een deel van de huishoudens blijkt de selectie van NLziet voldoende. 21 procent van de jongere huishoudens geeft aan dat zij geïnteresseerd zijn vanwege de besparing, tegenover 12 procent van de oudere huishoudens.

Twee derde van de Nederlandse huishoudens ziet NLziet niet als een vervanger van hun huidige tv-abonnement. Belangrijkste reden is dat zij op de oude manier TV willen kijken. Het beperkte aanbod van zenders vormt ook een belangrijke reden. Een klein deel van de huishoudens geeft aan dat zij geen tv-abonnement hebben dat zij kunnen opzeggen omdat zij deze niet (meer) hebben.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.