Ads Top

Eredivisie live: nu geen nadelig effect voor de consument

De ACM heeft onvoldoende aanwijzingen dat consumenten schade ondervinden van de wijziging in de voorwaarden die Fox vorig jaar stelde aan het doorgeven van Eredivisie live voetbal. Daarom stopt de ACM het vooronderzoek. Kabelmaatschappij CAIW had aan de ACM gevraagd of Fox met de wijzigingen de Mededingingswet overtreedt.

Media- en entertainmentbedrijf Fox heeft als enige partij de uitzendrechten voor Eredivisie live voetbal. Fox exploiteert de rechten via de joint venture Eredivisie Media en Marketing. De distributeurs zoals CAIW, Ziggo en KPN hebben geen alternatief om Eredivisie live voetbal van een andere aanbieder te krijgen. Vorig jaar veranderde Fox de voorwaarden voor de uitzendrechten voor een groot aantal distributeurs. Alleen Ziggo, van wie het contract nog tot 2020 doorloopt, heeft nog de oude voorwaarden. Verandering van voorwaarden zou negatieve gevolgen kunnen hebben voor consumenten, maar daar heeft de ACM nu onvoldoende aanwijzingen voor. Verder onderzoek van de ACM is daarom nu niet nodig.

De prijzen van de verschillende pakketten met Eredivisie Voetbal zijn gevarieerd en veelal lager geworden. Het onderdeel ‘Eredivisie live wedstrijden’ is één van de onderdelen die distributeurs in hun TV-pakketten kunnen opnemen. Consumenten letten bij de keuze voor een distributeur vooral op de prijs voor het hele pakket en de internetsnelheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.