Ads Top

Eerste multiplayer full-body tracking virtual reality (VR)

Studenten van de opleiding Creative Media and Game Technologies van Saxion Hogeschool hebben een VR-game ontwikkeld waarbij de spelers volledige controle hebben over de bewegingen van hun virtuele karakter.

De verschillende karakters kunnen met elkaar communiceren zonder dat de spelers zich in dezelfde ruimte bevinden. Het doel van de game is dat twee teams bestaande uit vier spelers een centraal punt van het speelveld in handen proberen te krijgen. De spelers gebruiken hierbij lichaamstaal om met elkaar te communiceren. Dit is mogelijk doordat de bewegingen van mensen in de echte wereld exact worden nagebootst in de virtuele wereld van de game. Zo ervaren de spelers het spel als levensecht. Voor deze full-body virtual reality-ervaring dragen de spelers een speciaal pak, compleet met handschoenen en een bril.

De game werd in vijf maanden ontwikkeld en is dit voorjaar op het FMX festival in Stuttgart, een internationale conferentie over animatie, virtual reality en games, positief ontvangen. De studenten ontwikkelden de game met behulp van diverse technieken en begeleiding van Xsens, Manus VR, XMG en The Virtual Dutch Men.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.