Ads Top

RioRadar volgt alle Nederlandse olympiërs via gezichtsherkenning

De website RioRadar.nl is gelanceerd en volgt alle Nederlandse sporters die actief zijn tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De website is een initiatief van Media Distillery, TNO, VicarVision en SpraakLab en is het resultaat van een project dat ondersteund wordt door het SIDN fonds.

De initiatiefnemers hebben naar eigen zeggen baanbrekende technologie ontwikkeld om automatisch gezichten te herkennen in bewegend beeld en dit te combineren met automatische spraakherkenning, logoherkenning en ondertitelherkenning. Op deze manier ontstaat een unieke mogelijkheid om video’s te doorzoeken. De techniek is toegepast op alle online video’s op de website van NOS. Alle geplaatste video’s worden direct geanalyseerd en resultaten worden in realtime toegevoegd op RioRadar.

Wanneer één van de 243 Nederlandse Olypiërs in beeld is of genoemd wordt, wordt dit automatisch weergegeven op RioRadar zodat iedereen het fragment van zijn favoriete sporter terug kan zien. Tevent laat de RioRadar-meter ook zien welke sporter het langst in beeld is geweest gedurende de Olympische Spelen.van grote waarde zijn. We zijn blij de ontwikkeling van deze technologie te hebben ondersteund”.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.