Ads Top

FUJIFILM introduceert de FUJINON XF23mmF2 R WR

De ‘FUJINON XF23mmF2 R WR’ is FUJIFILM’s nieuwste toevoeging aan een reeks verwisselbare objectieven voor haar FUJIFILM X-Serie premium systeemcamera’s. De FUJINON XF23mmF2 R WR, heeft met 23mm een brandpuntsafstand van 35mm (35mm kleinbeeld equivalent). Daarmee is dit objectief bijzonder veelzijdig inzetbaar en kan het worden gebruikt voor het fotograferen van zeer uiteenlopende onderwerpen. Door het maximale diafragma van F2.0, kan dit nieuwe 23mm objectief zelfs worden gebruikt onder minder goede lichtomstandigheden.

Het objectief beschikt bovendien over een snelle autofocusmotor, waardoor er razendsnel op ieder onderwerp kan worden scherpgesteld. Door het compacte en lichtgewicht ontwerp (het objectief weegt slechts 180 gram) is de FUJINON XF23mm F2 R WR  één groot plezier om mee te werken voor iedere fotograaf.

Het ontwerp van dit nieuwe objectief lijkt op dat van de reeds populaire FUJINON XF35mm F2 en biedt daardoor volgens de fabrikant dezelfde flair en uitstraling.

Binnenin het objectief wordt gebruik gemaakt van een stille stappenmotor1 voor aansturing van de autofocus en beweging van de lensgroepen voor een optimale en snelle scherpstelling.

De metalen behuizing heeft een luxueuze uitstraling en biedt een duurzaam en robuust gevoel. Zowel de scherpstelring als de ring voor het bedienen van het diafragma zijn zo gemaakt dat deze optimaal bediend kunnen worden.

Het objectief is bruikbaar bij lage temperaturen tot maximaal -10 graden Celsius en is afgedicht tegen vocht en stof.

De FUJINON XF23mmF2 R WR bevat tien lenselementen in zes groepen en beschikt over twee asferische elementen. Er kan vanaf 22cm scherpgesteld worden, en het diafragma is voorzien van 9 afgeronde lamellen. Het objectief weegt slechts 180gram en heeft een filterdraad van 43mm. De verwachting is dat de FUJINON XF23mmF2 R WR eind september beschikbaar is.2

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.