Ads Top

Sportzender Eurosport krijgt uitzendrechten Grand Slam Wimbledon

Sportzender Eurosport heeft de uitzendrechten van tennis Grand Slam Wimbledon verworven, voor 16 landen waaronder Nederland. Met de aankoop completeert Eurosport, in Nederland en België opererend onder de vlag van Discovery Networks Benelux, haar tennis Grand Slam kwartet.

Wimbledon (‘The Championships’) is het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Met sinds jaar en dag de Australian Open, Roland Garros en de US Open (grotendeels exclusief) al in portfolio, kan Eurosport zich de komende jaren dan ook met recht 'Home of Grand Slam Tennis’ noemen.

De overeenkomst met The All England Club behelst de televisie- en digitale rechten van drie Wimbledon edities (van 2017 tot en met 2019) en betekent een forse uitbreiding van de bestaande afspraken, die de exclusieve uitzendrechten van Wimbledon in België, Oekraïne en Rusland betroffen.

Grand Slam toernooi Wimbledon was in 2015 en 2016 al exclusief bij Eurosport te zien in België. Nederland meegerekend, telt het grondgebied waarin ‘Europa’s nummer 1 sportzender’ naast de Australian Open, Roland Garros en de US Open nu ook Wimbledon uitzendt maar liefst 25 landen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.