Ads Top

Tablet hoog op inpaklijst

De tablet staat bij veel Nederlandse gezinnen dan ook op de inpaklijst: vier op de vijf ouders (79,2 procent) neemt een tablet mee op vakantie. De tablet wordt vooral gebruikt om de kinderen bezig te houden. Driekwart van de ouders (74,9 procent) geeft aan dat kinderen zich onderweg minder snel vervelen als ze af en toe een tablet mogen gebruiken. Het gros van de kinderen (81,3 procent) is het hiermee eens.

Onderweg speelt bijna de helft van de kinderen (47,9 procent) samen spelletjes op de tablet. Tegelijkertijd willen ouders meer controle over het internetgebruik van hun kinderen (46,7 procent) en een kwart van de ouders maakt zich zelfs wel eens zorgen over het tabletgebruik van hun kinderen. Ook op vakantie.

Gearriveerd op bestemming gebruiken ouders (40,9 procent) de tablet om dingen voor de vakantie te regelen. Ook dient de tablet als middel om contact te houden met het thuisfront. Ruim een kwart van de kinderen (27,6 procent) zegt minder heimwee te hebben als er contact met familie en vrienden kan worden gehouden door bijvoorbeeld te Skypen. Dit vinden zij veel leuker dan de ansichtkaart: vier op de tien kinderen (38,8 procent) videobelt liever met familie en vrienden dan dat ze een ouderwets kaartje sturen. Slechts twee op de tien van de ouders (23,4 procent) zijn het hiermee eens.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.