Ads Top

Panasonic introduceert 4K 60p/50p camcorder

Panasonic lanceerde op IFA de HC-X1 camcorder met 4K 60p/50p opnamecapaciteit, een 24mm-lens met 20x optische zoom en een sensor van 1,0 inch.

De HC-X1 heeft een nieuwe LEICA DICOMAR 4K-lens met een snelle 20x optische zoom en een zoombereik van 24 mm (extreme groothoek) tot 480 mm (ultra tele). De HC-X1 is daarmee de camcorder met de meest extreme groothoekzoomlens op de markt.

De LEICA DICOMAR 4K-lens is verder voorzien van een 4-Drive-lenssysteem, waarmee gelijktijdig en onafhankelijk van elkaar vier lensgroepen kunnen worden beheerd. Omdat de lensgrootte en het aandrijfbereik voor elk van de vier groepen kan worden beperkt, worden de beeldkwaliteit en zoomkracht geoptimaliseerd en is de body van de camcorder compact en gemakkelijk handzaam te gebruiken.

De camcorder kan HD-beelden vastleggen bij een snelheid van 120 fps (59,94 Hz) of 100 fps (50 Hz) voor een slow-motioneffect. Ook heeft hij een VFR (Variable Frame Rate) opnamefunctie waarmee professionals de framesnelheid in tien stappen kunnen wijzigen van 2 naar 60 fps. Hiermee kan de gebruiker creatieve en expressieve video's produceren door toepassing van technieken als Overcranking voor een slow-motioneffect en Undercranking voor een fast-motioneffect.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.