Ads Top

Nieuwe Chromecast gelanceerd

Als verwacht heeft Google twee nieuwe Chromecast dongels aangekondigd, waaronder een model voor streaming audio. Chromecast 2.0 oogt anders dan zijn voorganger: hij heeft een cirkelvormige behuizing met een uitstulping waarin zich de HDMI-aansluiting bevindt. De reguliere versie is te koop in de kleuren zwart, roze en geel. Onder de motorkap zit een vernieuwde chipset met een verbeterd antennesysteem. Haperende verbindingen zouden tot het verleden moeten behoren.

Voor de nieuwe Chromecast is de bijhorende Chromecast-app compleet vernieuwd. Zo heb je makkelijker toegang tot diensten als Twitch, YouTube, Netflix en Hulu.

Chromecast Audio zorgt voor het streamen van audio naar luidsprekers. Er wordt een aux-kabel meegeleverd. Spotify heeft als eerste ondersteuning aangeboden.

De nieuwe Chromecasts zijn vanaf vandaag in 17 landen verkrijgbaar, waaronder Nederland. Beide varianten gaan 35 dollar kosten.

Googles 'one more thing' bleek een 10.2 inch tablet met toetsenbord genaamd Pixel C, die gewoon op Android draait. Door een slimme koppeling laadt het toetsenbord zich automatisch op. De tablet kost 499 dollar, het toetsenbord 149 dollar. Pixel C moe nog voor het einde van het jaar verschijnen, maar onduidelijk is of je hem dan ook meteen in Europa kunt bestellen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.