Ads Top

Nieuwe Apple TV vanaf oktober verkrijgbaar

De nieuwe Apple TV, die vanavond door Apple werd aangekondigd, komt eind oktober op de markt, wellicht nog niet meteen in de Benelux.

De hardware lijkt nog steeds op het huidige model, het kastje is maar enkele millimeters groter, maar met een andere en grotere afstandsbediening. Daarop zit onder meer een knop voor Siri, Apples spraakhulpje, waaraan met de stem algemene vragen kunnen worden gesteld.

Siri geeft kan eventueel een overzicht geven van beschikbare titels binnen een bepaald genre. Het spraakhulpje zoekt ook binnen apps, zoals die van Netflix of iTunes. Ook tijdens het afspelen kan extra informatie worden opgevraagd, bijvoorbeeld over de acteurs. Zelfs het weer kan worden opgevraagd. En Siri kan een programma ook terugspoelen.

Een aantal bekende iOS titels, waaronder games, is al omgewerkt voor Apple TV. Aangekondigde titels zijn onder meer Beat Sports van Harmonic, Guitar Hero, Galaxy On Fire en Rayman Adventures. Gilt kondigde een app aan waarmee kleding kan worden besteld.

De afstandsbediening werkt met Bluetooth 4.0 en heeft een oplaadbare batterij die drie maanden meegaat. Een versnellingsmeter en gyroscoop worden gebruikt voor het spelen van games.

Het 32GB-model kost 149 dollar, voor 64GB moet 199 dollar worden neergelegd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.