Ads Top

Aandeel lineair tv kijken naar 39 procent van totale kijktijd

Nederlanders kijken gemiddeld twee uur per dag naar lineaire tv. Inmiddels wordt wel 61 procent van de kijktijd besteed aan het kijken van videocontent op andere manieren, zo blijkt uit de nieuwste versie van het Dutch Consumer Video Behaviour-rapport van Telecompaper.

Nederlandse consumenten zijn gemiddeld 140 minuten per dag kwijt aan het kijken naar videocontent op een van deze manieren. Hiermee wordt inmiddels 61 procent van de totale kijktijd besteed aan het niet-lineair kijken naar videocontent. Een half jaar geleden was dat nog 53 procent.

Er zijn echter grote verschillen tussen de verschillende leeftijdsgroepen. Zo kijken Nederlanders boven de 50 jaar gemiddeld 140 minuten per dag naar lineaire tv, terwijl dit bij tieners (12 tot en met 19 jaar) 68 minuten per dag is.

Uit het onderzoek blijkt verder dat een kwart van de huishoudens in Nederland geabonneerd is op een pluspakket met extra zenders, bovenop het basis tv-pakket. Dit komt neer op 1,87 miljoen huishoudens. De populariteit van het pluspakket is de afgelopen twee jaar gestaag gegroeid en is verreweg de meest populaire toevoeging.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.