Ads Top

Als je binget, heb je vrienden

 


Een avondje films en series kijken op de bank, op kosten van vrienden of familie? We maken ons er (bijna) allemaal weleens schuldig aan: het gebruik van Netflix of andere streamingdiensten, met het account van iemand buiten je gezin. Wereldwijd liften er zo’n 100 miljoen mensen mee op het Netflix-account van een ander.

Netflix maakte eerder dit jaar bekend extra kosten in rekening te gaan brengen, als gebruikers hun account delen met iemand buiten hun eigen huishouden. Hiermee probeert de streamingdienst de tegenvallende kwartaalcijfers op te vangen. In Chili, Costa Rica en Peru is deze test al in volle gang, en betalen gebruikers omgerekend 2,80 euro voor een extra profiel.

Dat Nederlanders het niet zo nauw nemen met de regels van Netflix, blijkt uit het feit dat 57 procent van de respondenten aangeeft het account van iemand buiten hun huishouden te gebruiken. Hiervan zegt 77 procent dat ze niet voor hun eigen abonnement zouden betalen, als Netflix het delen van accounts definitief verbiedt. Met de onlangs aangekondigde plannen voor het in rekening brengen van profielen buiten het eigen huishouden, zou dat voor Netflix een grote daling in het aantal Nederlandse gebruikers betekenen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.