Ads Top

Adobe test freemiumversie Photoshop

De webversie van Adobe Photoshop, een van de meest populaire programma's voor beeldbewerking en speciale effecten, wordt gratis voor iedereen met een Adobe-account,

Momenteel zijn de meeste gereedschappen, penselen en andere functies van Photoshop gratis beschikbaar. Adobe is naar eigen zeggen wel van plan om enkele functies af te sluiten voor betalende abonnees.

De webversie wrd oktober 2021 gelanceerd. Destijds hadden gebruikers toegang tot een vrij rudimentaire versie van de app. Alle complexe tools en effecten waren destijds niet beschikbaar. Adobe heeft echter gestaag de webversie van Photoshop verbeterd.

De proefversie beperkt zich nog wel tot Canada, maar Adobe zou het morgen zomaar kunnen uitbreiden naar andere regio's.

Adobe heeft ook nieuwe versies uitgebracht van Lightroom via Creative Cloud. In desktopversie 5.4 is het onder meer mogelijk bewerkingseffecten op video's uit te voeren.

De nieuwe versie bevat vijftig extra premium presets.

Het is ook mogelijk om een AI-effect te kopiëren naar andere foto's. Tot nu toe was zo'n masker wel te kopiëren, maar moest de gebruiker deze dan opnieuw instellen. Nu wordt het effect automatisch op meerdere foto's toegepast.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.