Ads Top

Roku opent kantoor in Amsterdam

Roku, fabrikant van HDMI-dongels en aanverwante mediaspelers, gaat een eigen kantoor in Amsterdam openen. Het is echter niet duidelijk of de producten van het bedrijf ook op de Nederlandse markt komen. Het kantoor wordt vooral opgezet om de internationale uitrol te ondersteunen.

In september van dit jaar lanceerde Roku zijn streaming-spelers in Duitsland. Streaming-spelers van Roku zijn momenteel verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Roku werkt in het Verenigd Koninkrijk ook samen met tv-fabrikanten als TCL en Hisense voor de productie van Roku TV-modellen.
 
Roku is het leidende tv-streamingplatform in de VS op basis van aantal gestreamde uren (april 2021, Hypothesis Group). Het Roku-platform is momenteel beschikbaar in meer dan 20 landen over de hele wereld, en heeft meer dan 56 miljoen actieve accounts (gemeten op 30 september 2021).  

Het bedrijf heeft ook het enige besturingssysteem dat speciaal is ontwikkeld voor tv's, Roku OS. Dit systeem wordt gebruikt door meer dan vijftien tv-fabrikanten om gebruiksvriendelijke en betaalbare smart tv's te ontwikkelen.

Het Amsterdamse kantoor wordt gevestigd aan de Weteringschans en biedt ruimte voor maximaal 150 medewerkers. Het hoofdkantoor van Roku staat in Silicon Valley, in Europa heeft het bedrijf momenteel kantoren in Denemarken, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.