Ads Top

Streaming kerstpakket NPO dit jaar gevuld met nieuwe series en moderne klassiekers

Het kerstpakket van NPO Start en NPO Plus is dit jaar beter gevuld dan ooit. Nieuwe programma's en series, maar ook oude bekenden en moderne klassiekers zijn de komende tijd te zien. On demand, dus waar, wanneer en op welk apparaat het ook maar uitkomt.
 
Serieliefhebbers kunnen hun hart ophalen met het nieuwe seizoen van Dexter: New Blood (VPRO) waarin seriemoordenaar acht jaar na het einde van het laatste seizoen een nieuwe kans krijgt. Het wordt nagelbijten met het zenuwslopende Vigil (KRO-NCRV) waarin de kijker meegenomen wordt in een beklemmend mysterie op onderzeeër HMS Vigil. Voor liefhebbers van kostuumdrama zijn alle seizoenen van Downton Abbey (KRO-NCRV) nu beschikbaar op NPO Plus en is Sisi (KRO-NCRV), een nieuwe serie over het leven van de Oostenrijkse keizerin, binnenkort te zien. The Spectacular (VPRO) vertelt het verhaal van de reeks gruwelijke IRA-aanslagen in het zuiden van Nederland eind jaren tachtig. De film Penoza: The Final Chapter (KRO-NCRV) gaat verder waar de populaire serie stopte.
 
Op NPO Start en NPO Plus is alles van NPO te vinden, dus ook de nieuwe seizoenen van Flikken Maastricht (AVROTROS), Kamp van Koningsbrugge (AVROTROS) en Wie is de Mol? (AVROTROS). Ook is naast kerstspecials van Een huis vol (KRO-NCRV) en First Dates (BNNVARA) de nieuwe documentaireserie Seksengelen (POWNED) te zien. Kortom: voor ieder wat wils. Bekijk hieronder het uitgebreide aanbod,
 
Downton Abbey seizoen 1 t/m 6 (KRO-NCRV, nu beschikbaar op NPO Plus en elke werkdag een aflevering op NPO 2 en NPO Start)
Downton Abbey is het landgoed van de Crawley-familie en het personeel. Sinds 1772 zijn de Crawleys als graven van Grantham met deze plek verbonden. De adelijke familie heeft een sterk besef van hun bevoorrechte positie en de lusten en lasten die dat met zich meebrengt. Robert, hoofd van de familie, woont op het landgoed met zijn Amerikaanse vrouw Cora en hun drie dochters. Het welgestelde leven op Downton Abbey wordt mogelijk gemaakt door de inzet van het toegewijde personeel onder aanvoering van Mr. Carson, de butler. In Downton Abbey komen de twee werelden samen. De serie speelt zich af in 1912, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog.
 
Penoza: The Final Chapter (KRO-NCRV, nu beschikbaar op NPO Plus en 27 december op NPO 3 en NPO Start)
De Zwarte Weduwe is niet dood… Drugskoningin Carmen van Walraven zit ondergedoken in Canada en leidt daar een anoniem leven. Ze houdt zich overal buiten, totdat er op een avond een collega lastiggevallen wordt.
 
Zina (KRO-NCRV, nu beschikbaar op NPO Plus en wekelijks een nieuwe aflevering op NPO3 en NPO Start)
Zina is een achtdelige vlijmscherpe dramaserie vol met humor. Het verhaal gaat over vijf vriendinnen en hun onstilbare drang om te worden wie ze willen zijn en speelt zich af tussen de Marokkaanse cultuur en Hollandse polderrealiteit. Deze feelgood serie laat een nieuw verhaal zien wat ontroerend, grappig en brutaal is en waarin iedereen zich kan herkennen.
 
Vigil (KRO-NCRV, nu beschikbaar op NPO Plus en wekelijks een nieuwe aflevering op NPO 2 en NPO Start)

Vanuit de onderzeeër HMS Vigil wordt gezien hoe er iets mysterieus gebeurt met een vissersschip. Kort daarna wordt een bemanningslid dood aangetroffen in zijn kooi. Politie-inspecteur Amy Silva moet de zaak aan boord komen onderzoeken, maar merkt al snel dat ze actief wordt tegengewerkt en dat er duidelijk grote belangen meespelen. Ook aan land is niet alles wat het lijkt.
 
Seksengelen (POWNED, nu beschikbaar op NPO Plus en wekelijks een nieuwe aflevering op NPO 3 en NPO Start)
Sekswerk is legaal en het oudste beroep ter wereld, maar heeft nog altijd te maken met hardnekkige vooroordelen. In de vierdelige documentaireserie 'Seksengelen' (van de maker van ‘Verdoofd’) laten vier vrouwelijke sekswerkers die vrijwillig voor dit werk kiezen ons gedurende een aantal maanden volledig toe in ieder aspect van hun leven, van de seksdates met klanten tot de dagelijkse strijd om geaccepteerd te worden. Wat drijft de vrouwen dit werk te doen? Maakt hun werk daadwerkelijk gelukkig? En moeten we onze vooroordelen bijstellen? Een serie die je meeneemt in een tot nu toe voor de media hermetisch gesloten wereld. Rauw, dichtbij, confronterend en zonder vooroordelen.
 
First Dates kerstspecials (BNNVARA, elke werkdag een nieuwe aflevering op NPO 3 en NPO Start)
Iedereen snakt naar liefde rondom de kerstdagen. En daarom is het First Dates Restaurant omgetoverd tot een kerstparadijs vol glitter and glamour. Van een kerstmenu tot foute truien en van kerstnummers tot een sneeuwkanon; in de 'First Dates Kerstspecials' haalt het liefdesteam alles uit de kast om singles vanuit het hele land een onvergetelijke kerst te bezorgen. Want wat is er mooier dan net voor de kerstdagen een nieuwe liefde te ontmoeten?
 
Een huis vol (KRO-NCRV, nu beschikbaar op NPO Plus en wekelijks een nieuwe aflevering op NPO 1 en NPO Start)
Twee weken lang kun je het leven volgen van drie grote gezinnen. We volgen het wel en wee van de familie Jelies uit Tollebeek, waar inmiddels baby nummer negen ter wereld is gekomen. De familie Cudogham die met maar liefst zeven kinderen in het centrum van onze hoofdstad leeft en de in Duitsland wonende familie Buddenbruck, bestaande uit elf kinderen en 1 kleinkind, is er dit seizoen ook weer bij!
 
Dexter: New Blood (VPRO, nu aflevering 1 t/m 7 beschikbaar op NPO Plus en vanaf 3 januari dagelijks op NPO 3 en NPO Start. Aflevering 8 t/m 10 worden na uitzending in VS gepubliceerd op NPO Plus)
Het nieuwe, negende, seizoen van de populaire misdaadserie over de forensisch bloedspetteranalist én seriemoordenaar Dexter Morgan (Michael C. Hall). Dexter: New Blood start waar het achtste seizoen stopte, in de bossen van Oregon. 'Houthakker' Dexter beweegt zich onopvallend binnen de hechte, gesloten gemeenschap van het fictieve stadje Iron Lake. Maar uiteraard laat zijn innerlijke demoon zich niet makkelijk temmen…
 
The Spectacular (VPRO, vanaf 23 december beschikbaar op NPO Plus en vanaf 2 januari wekelijks een nieuwe aflevering op NPO 3 en NPO Start)
De vierdelige conspiracy thriller The Spectacular, van de makers van Van God Los en Riphagen, is geïnspireerd op de jacht op een IRA-cel door de Limburgse politie eind jaren 80. De IRA was verantwoordelijk voor meerdere dodelijke aanslagen op doelen in Nederland, België en Duitsland. De internationale cast bestaat o.a. uit: Hadewych Minis, Aoibhínn McGinnity, Michel Sluysmans, Kerr Logan en Declan Conlon.
 
Muhammed Ali (VPRO, vanaf 23 december beschikbaar op NPO Plus en in het voorjaar op NPO 2 en NPO Start)
De achtdelige documentaireserie Muhammad Ali schetst een intiem portret van de drievoudig wereldkampioen zwaargewicht. Ali was in de ring een snelle, gracieuze en sterke bokser, buiten de ring een charmante opschepper. Hij was onvoorwaardelijk zichzelf en inspireerde mensen wereldwijd. Regisseur Ken Burns schetst, vijf jaar na Ali’s dood, het complete levensverhaal van een uitzonderlijk atleet met invloed die veel verder reikte dan het boksen.
 
Sisi (KRO-NCRV, vanaf 24 december op NPO Plus en vanaf vanaf 31 december op NPO 2 en NPO Start)
De 19e eeuw. Wanneer Elisabeth van Oostenrijk, ook wel Sisi genoemd, keizer Franz Joseph leert kennen, blijkt er onmiddellijk sprake van een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het is geen geheim dat Franz Joseph op zoek is naar een bruid, omdat Oostenrijk een sterke keizerin nodig heeft, en de monarchie een troonsopvolger.
 
Een huis vol kerst (KRO-NCRV, 26 december op NPO 1 en NPO Start)
In de kerstspecial stellen de families hun hart open voor mensen die wel wat extra liefde kunnen gebruiken tijdens de feestdagen. Ieder gezin steekt de handen uit de mouwen om een liefdevolle en onvergetelijke kerst te bezorgen aan mensen in hun omgeving die dit verdienen.
 
Wie is de Mol?, seizoen 22 (AVROTROS, vanaf 1 januari wekelijks op NPO 1 en NPO Start)
In het 22e seizoen van Wie is de Mol? proberen de kandidaten met opdrachten zoveel mogelijk geld te verdienen voor de pot. Ze zullen goed moeten samenwerken, want opnieuw is in hun midden die ene tegenstander: De Mol. Ongemerkt zal hij de boel saboteren, zodat de winst zo laag mogelijk blijft. De kandidaten willen niets liever dan de Mol ontmaskeren. Hoe ver zijn zij bereid te gaan voor het antwoord op die ene vraag: Wie is de Mol?
 
Kamp van Koningsbrugge (AVROTROS, vanaf 6 januari wekelijks op NPO 1 en NPO Start)
In het nieuwe seizoen van Kamp Van Koningsbrugge staat Jeroen van Koningsbrugge wederom voor een uitdaging: vind 15 gewone burgers die mentaal en fysiek sterk genoeg zijn om één van de zwaarste opleidingen van Nederland aan te kunnen: die van de Special Forces. Van Koningsbrugge levert zijn mensen af aan een team van zeer ervaren Commando-specialisten.
 
Flikken Maastricht, seizoen 16 (AVROTROS, vanaf 7 januari wekelijks op NPO 1 en NPO Start, wekelijks een aflevering vooruitkijken op NPO Plus)

Wolfs en Eva krijgen naast een nieuwe teamchef te maken met een buitengewoon slimme tegenstander die uit is op persoonlijke wraak op Wolfs en Eva. Hoe verder ze in het nauw gebracht worden, hoe minder geloof er door meerderen gehecht wordt aan hun overtuiging dat hun leven op het spel staat. Wat leidt tot een bloedstollend einde van het seizoen. Marion en Romeo hebben te maken met een echtpaar in vechtscheiding. Wat ze ook proberen, het is olie op het vuur. Het is de grote vraag of ze een gezinsdrama kunnen voorkomen. Daarnaast is er de misdaad; een moord in een verzorgingstehuis, Mexicaanse meth koks, militaristische rechtse clubs, geradicaliseerde jonge mannen, ontsnapte gevangenen, wrekende moeders en 5G activisten.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.