Ads Top

Videoland investeert vol in drama

Videoland kondigt drie nieuwe dramaseries aan: Familiegeheimen, Sleepers en De Toeslagenaffaire.

Ook heeft Videoland in Mylène Verdurmen een nieuw Hoofd Drama gevonden, zij zal zich bezig gaan houden met de verdere ontplooiing, ontwikkeling en realisatie van nieuwe Videoland Originals.

Familiegeheimen
Met Astrid Holleeder werkt Videoland aan het vervolg van de succesvolle serie Judas. Waar ze in Judas van een wereldse, moderne vrouw uiteindelijk alleen en doodsbang in een safehouse belandt, zal ze zich in deze tweede serie Familiegeheimen juist terugslaan naar een leven in vrijheid en zonder angst. Maar die ontwikkeling gaat niet zonder slag of stoot, Astrids leven moet eerst nog een stukje erger worden voor het weer kan verbeteren. Familiegeheimen wordt net zoals Judas geschreven door Thomas van der Ree, geregisseerd door Victor Ponten (Mocro Maffia) en geproduceerd door Fiction Valley. Rifka Lodeizen en Gijs Naber zullen weer te zien zijn als Astrid en Willem Holleeder. De serie wordt in het najaar van 2022 bij Videoland verwacht.

Sleepers
Robert de Hoog gaat voor Videoland als Creative Producer werken aan Sleepers, tevens speelt hij de hoofdrol. De serie is geschreven door Simon de Waal, geproduceerd door Fiction Valley en wordt  in het najaar van 2022 bij Videoland verwacht.

Sinds de beruchte jaren tachtig worden er vanuit de onderwereld jonge mensen naar de politieschool gestuurd. Jaren later geven zij onvermoed, vertrouwelijke of zelfs dodelijke informatie door aan criminele organisaties. Sleepers gaat over een van hen, Martin Oudkerk (Robert de Hoog), die als 18-jarig jongen door zijn criminele pleegvader Henk naar de politieopleiding is gestuurd. Als Henk vermoord wordt, en Martin geen andere keus heeft dan voor de meedogenloze nieuwe generatie criminelen te gaan werken, moet Martin letterlijk alles op alles zetten om te overleven in een wereld die gevaarlijker, duisterder en dodelijker is dan hij ooit had kunnen denken.

Toeslagenaffaire        
De RTL Creative Unit ontwikkelt in co-productie met Fiction Valley en Fremantle Spanje/ La Claqueta een serie geïnspireerd op de Toeslagenaffaire. De dramaserie vertelt het verhaal van hoofdrolspelers, zoals Eva Gonzalez Perez. Fremantle Spanje heeft een exclusieve deal met deze advocaat die al zeven jaar de Belastingdienst de strijd aangaat Niet alleen zij, maar ook RTL Nieuws journalist Pieter Klein zijn betrokken bij de totstandkoming van de serie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.