Ads Top

Twee miljoen bezoekers Pathé sinds heropening

Pathé, inclusief de Euroscoop-bioscopen, heeft sinds de heropening op 1 juni alweer 2 miljoen bezoekers mogen ontvangen. Met name films als Tenet, Scoob! en Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn hebben hier aan bijgedragen.

Tenet draait sinds 26 augustus in de Nederlandse bioscopen, en het was de eerste grote blockbuster release sinds de start van de coronacrisis in maart van dit jaar. De actiethriller bracht in zijn Nederlandse openingsweekend 1,58 miljoen euro op. Maar ook andere grote titels zoals Scoob en Alles Is Zoals het Zou Moeten Zijn, die in juli en augustus uitkwamen, deden het erg goed en trokken al honderdduizenden bezoekers. Hiermee waren dit belangrijke titels voor de filmbranche, dat een groot verlies heeft geleden met de sluiting van de bioscopen van 15 maart tot 1 juni en met de beperkte capaciteit in de zalen sindsdien.
 
Recent onderzoek van Pathé laat zien dat bijna de helft van de respondenten sinds de heropening op 1 juni al naar de bioscoop is geweest.
 
De groep respondenten die nog niet geweest zijn, wijten dit veelal aan praktische bezwaren zoals het verplicht online reserveren en de maatregelen waar men zich in de bioscoop aan moet houden en het algehele onveilige gevoel in openbare ruimtes.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.