Ads Top

Philips OLED+935 tv introduceert verbeterde AI-functionaliteit

Philips TV zet naar eigen zeggen een volgende stap op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het nieuwste vlaggenschip, de Philips OLED+935, introduceert een nieuwe AI-functionaliteit die moet resulteren in nog nauwkeurigere en levensechtere tv-beelden.

De AI-functionaliteit, ontwikkeld door Philips TV, maakt gebruik van neurale netwerken en machine learning om miljoenen zogenoemde PQ-testclips te analyseren vanuit een unieke database. Deze database is in de afgelopen 30 jaar door het Philips TV-ontwikkelingsteam ontwikkeld.

In plaats van nog meer output te produceren uit elk van de vijf PQ-pijlers (bron, kleur, contrast, beweging en scherpte), is de AI-software ontworpen om een betere balans tussen deze pijlers te creëren. Door alle elementen van de inhoud frame voor frame te analyseren, wordt door AI een veel realistischer en natuurlijker beeld geproduceerd dat het reguliere televisiebeeld overstijgt.

De PQ-experts definiëren de algemene systeemparameters die de AI-software vervolgens gebruikt om de content in vijf categorieën te verdelen: landschap/natuur, gezicht/huidskleur, beweging/sport, donker/contrast en overige. De AI-functie selecteert automatisch de juiste categorie en analyseert vervolgens de vijf PQ-pijlers om de balans daartussen aan te passen, en zo het meest levensechte beeld te creëren.

De Philips OLED+935 is ook de eerste televisie met een anti-inbrandsysteem, speciaal ontworpen om OLED-panelen te beschermen. De innovatieve techniek maakt gebruik van een geavanceerde logodetectiefunctie die een raster van 32.400 zones bewaakt. Op zeer nauwkeurige wijze detecteert de functie statische inhoud en vermindert vervolgens geleidelijk de intensiteit van de lokale lichtopbrengst om inbranden te voorkomen, zonder de functie van andere schermonderdelen in gevaar te brengen. Het Philips TV-systeem dekt het anti-brandprobleem voor 95% van de statische afbeeldingen, inclusief logo's en game-content.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.