Ads Top

71 procent Nederlanders doet aan bingewatchen

71 procent van de Nederlanders heeft de afgelopen zes maanden aan bingewatchen gedaan, het achter elkaar bekijken van meerdere afleveringen van een serie.

In vergelijking met twee jaar geleden stijgt het aantal bingewatchers. Mannen en vrouwen doen ongeveer evenveel aan bingewatchen, al verschilt de manier waarop. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van marktonderzoeksbureau Telecompaper.

Opnemen van tv, dvd’s, downloaden en streamen: de afgelopen tien jaar is het aantal mogelijkheden om te bingewatchen sterk toegenomen. Toch is er nog altijd een (krimpende) minderheid van mensen die zegt dat ze nooit bingewatchen, of in ieder geval langer dan zes maanden geleden.

In de afgelopen 1,5 jaar is met name de groep mensen die bingewatcht via een aparte (OTT) VOD-dienst sterk gegroeid. Ging het in januari 2019 om 36 procent, in juli 2020 was dat 46 procent. In combinatie met de stabiel gebleven groep die via een door de tv-provider aangeboden VOD-dienst gebruikt om te bingewatchen, gaat het om 52 procent van alle respondenten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.