Ads Top

Veertien Europese concertzalen presenteren samen gratis concertstreams op Facebook

Veertien Europese klassieke concertzalen trekken samen op voor een unieke digitale programmering ten tijde van de coronacrisis: elke avond zenden een ander concert uit het archief.

De deelnemende concertzalen zijn onder anderen Het Concertgebouw in Amsterdam, l'Auditori in Barcelona, Barbican Center in London en de Elbphilharmonie in Hamburg.

De concerten zijn elke avond 20.00 uur te zien op alle Facebookpagina's van de deelnemende zalen en vormen zo een muzikale reis door Europa.

Het eerste concert komt maandagavond 20:00 uur vanuit Het Concertgebouw. Dit is meteen een zeer bijzondere uitvoering, namelijk het laatste concert van Mariss Jansons, voormalig chef-dirigent van het Concertgebouworkest, in Het Concertgebouw: Dvořáks geliefde Negende symfonie 'Uit de nieuwe wereld' door Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, precies een jaar geleden opgenomen op 22 maart 2019.

Daarna volgen deze week streams uit het Konserthuset in Stockholm, de Sagrada Familia in Barcelona en de Elbphilharmonie in Hamburg met muziek van onder anderen Schumann, Mozart en Arvo Pärt.

Het initiatief komt voort uit de European Concert Hall Organisation (ECHO) waar Het Concertgebouw lid van is.

Programma week 1
•    Maandag 23 maart - Dvořáks symfonie no. 9 door Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks met Mariss Jansons vanuit Het Concertgebouw
•    Dinsdag 24 maart - Schumann symfonie no. 3 door Royal Stockholm Philharmonic vanuit Konserthuset
•    Woensdag 25 maart - muziek van Vivancos, Takemitsu en Mozart vanuit de Sagrada Familia (names L'Auditori Barcelona)
•    Donderdag 26 maart - muziek van Arvo Pärt door Talinn Chamber Orchestra en Estonian Chamber Choir vanuit de Elbphilharmonie in Hamburg
•    Vrijdag 27 maart - Petrushka van Stravinsky door Gulbenkian Orchestra vanuit Gulbelkian Foundation in Lissabon
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.