Ads Top

Bezit VR brillen nauwelijks toegenomen

Iets meer dan 700.000 Nederlanders bezitten een VR-bril. Ten opzichte van 2017 is dit een stijging van slechts één procentpunt. Toen hadden iets meer dan 650.000 Nederlanders een VR-bril. Dat blijkt uit de tweede editie van de Smart Media Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 3600 Nederlanders.

Het aantal Nederlanders dat een VR-bril bezit is de afgelopen periode dus nauwelijks gestegen. Slechts 6 procent van de consumenten is in het bezit van een dergelijke bril.

Gebrek aan content en het ontbreken van een duidelijke meerwaarde zijn voor consumenten de belangrijkste drempels die ze weerhouden van de aanschaf van een VR-bril.

Samsung heeft veruit het grootste aandeel met 40 procent. De concurrentie volgt op flinke afstand.
De meerderheid van de VR-brillen werkt in combinatie met een smartphone. Ruim een kwart van de VR-brillen heeft een geïntegreerd scherm.

Slechts 3 procent verwacht het komende jaar een VR-bril te kopen. Deze groep bestaat vaker uit mannen (5%) en 18- tot 34-jarigen (7%) dan vrouwen (2%) en 35-plussers (2%).

Consumenten willen een VR-bril het liefst gebruiken voor games. Bijna één op de zes heeft een voorkeur voor films en series. Zeven procent verkiest een virtueel bezoek aan een stad of plaats.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.