Ads Top

Meer Nederlanders zeggen tv-abonnement op

Het aantal televisie abonnees in Nederland daalt al sinds 2015 en zal in de komende jaren verder gaan dalen, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Aangezien het traditionele tv-abonnement plaatsmaakt voor nieuwe vormen van tv- en video consumptie, zullen tv-aanbieders vanaf 2020 ook de omzet uit tv-diensten zien dalen.

De Nederlandse tv-markt bereikte zijn hoogtepunt begin 2015 met bijna 7,9 miljoen abonnees en een penetratie van meer dan 100 procent van de huishoudens. Sindsdien is het aantal abonnees elk kwartaal geleidelijk gedaald, tot iets minder dan 7,4 miljoen eind juni 2019, gelijk aan ongeveer 93 procent van alle huishoudens.

De daling is te wijten aan meerdere factoren. De brede beschikbaarheid van apps en online platforms om tv te kijken heeft ertoe geleid dat minder huishoudens een tweede tv-abonnement nemen voor hun woning of een vakantiehuis. Sinds de lancering van Netflix in Nederland in 2013 zijn diverse andere OTT-diensten gevolgd, waarvan sommige diensten door consumenten als een goedkoper of beter alternatief voor een standaard tv-abonnement beschouwd worden. Bovendien is er een nieuwe generatie ‘cord nevers’ in opkomst: jonge mensen die video voornamelijk online consumeren en de noodzaak van een televisie en/of abonnement niet zien.

Telecompaper verwacht dat deze trends zullen doorzetten, wat zal leiden tot een verdere daling van het aantal tv-abonnees.

3 opmerkingen:

 1. Dat krijg je met uren reclame in beeld en een kloten programma aanbod. De presentatoren zijn allemaal zakelijke ondernemers, en krijgen tussen de 80.000 a 300.000 per jaar.
  Daarnaast zijn de meeste kijkers de standaard BNN'r s spuug zat.

  Netflix, Youtube ,VPN download wins. Al hoe wel netflix ook al een zeer beperkt aanbod heeft in EU ivm rechten.

  Ik download alles.
  Ik bepaal wat en wanneer ik wil kijken. Zonder reclame. En Als ik een aflevering van Jacques Cousteau wil zien, dan is die niet op tv . Dus Download.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een schotel abbo van 100E/j en kijk vaak Vlaamse TV(VTM, CAZ, 4,5,6). Die zijn nog wel te pruimen. Verder veel oude films downloaden en genieten van mn beamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een schotel abonnementje en kijk graag naar de Vlaamse TV (VTM, CAZ,4,5,6). Daar is het niet zo'n stress-TV als op NL. Verder download ik veel oude films, film-noir en westerns. Pareltjes die nooit op TV komen, en kijk ze dan via een beamer. Fantastisch, echt een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.