Ads Top

Drie camera's in nieuwe iPhone Pro

De vandaag aangekondigde iPhone 11 Pro (Max) voegt voor het eerst een derde camera toe.

Elke camera in het zogenoemde triple camera-systeem neemt 4K-video op met een groter dynamisch bereik. Gebruikers kunnen makkelijk met elk van de drie camera’s zoomen, terwijl de audiozoom de kadrering van de video volgt voor een dynamischer geluid. Met iOS 13 krijgen gebruikers diverse tools voor videobewerking in handen: direct draaien, bijsnijden, belichting vergroten en videofilters toepassen bijvoorbeeld.

Met QuickTake kunnen gebruikers nu voor het eerst snel video opnemen zonder de fotomodus te verlaten, door simpelweg de sluiterknop ingedrukt te houden om de opname te starten.

Het triple camera-systeem tilt ook de portretmodus naar een nieuw niveau met de mogelijkheid groothoek- en telelenskaders te gebruiken. De telelenscamera heeft een groter diafragma van ƒ/2.0 waarmee 40 procent meer licht kan worden gevangen vergeleken met iPhone Xs.

Het nieuwe Super Retina XDR-display, een speciaal ontworpen OLED-scherm, biedt gebruikers volgens Apple een meeslepende HDR-ervaring voor films en andere HD-video met een maximale helderheid van 1200 nits. Met een contrastverhouding van 2.000.000:1 met diepe zwarttinten kunnen professionele gebruikers profiteren van een meer levendige kijkervaring voor HDR-video’s en -foto’s, en het Super Retina XDR-display is nog energiezuiniger.

Het glas van de goedkopere iPhone 11 is volgens Apple het sterkste van alle smartphones. Deze iPhone heeft een IP-gradatie van 68. Dat houdt in dat hij maximaal 30 minuten lang en tot 2 meter diep waterbestendig is.

Helemaal nieuw in iPhone 11 is het dual camera-systeem. Het kloppend hart van iPhone 11 wordt gevormd door de A13 Bionic-chip.

Zowel de ultragroothoek- als de groothoekcamera ondersteunen 4K-video met een breder dynamisch bereik voor beter uitgelichte details en filmische beeldstabilisatie. Omdat de ultragroothoekcamera een breder gezichtsveld en groter brandvlak biedt, kun je gedetailleerde actievideo’s schieten, belooft Apple.

Een nieuwe groothoeksensor met 100 procent Focus Pixels maakt de nachtmodus mogelijk, wat een enorme verbetering is bij foto’s die binnen of buiten bij weinig licht worden genomen. Ze worden daardoor minder donker, de kleuren komen natuurlijker over en er is minder ruis bij weinig licht.

Slimme HDR maakt gebruik van geavanceerde machine learning om beelden vast te leggen die veel natuurlijker overkomen, met volgens Apple mooie licht- en schaduwtonen. Deep Fusion, dat later dit najaar beschikbaar komt via een software update, is een nieuw beeldverwerkingssysteem dat waarbij de textuur en details in elk deel van de foto worden geoptimaliseerd.

De TrueDepth-camera is vernieuwd met een 12-MP camera die een breder gezichtsveld biedt, zodat je meer kunt vastleggen als je een selfie maakt.

iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn verkrijgbaar in midnight green, spacegrijs en een zilverkleurige en goudkleurige uitvoering, met een capaciteit van 64 GB, 256 GB en 512 GB. De prijzen beginnen bij 1159 euro.

iPhone 11 ligt vanaf vrijdag 20 september in de winkels. Het voordeligste model kost 809 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.