Ads Top

WADfilm live in theaters met jarig Noordpool Orkest


Op het Noorderzon Festival in Groningen gaat op zaterdag 24 augustus 2019 ‘WAD live’ in première. De WADfilm, die in 2018 voor het eerst in de bioscoop verscheen, wordt onder begeleiding van het Noordpool Orkest en verteller Rob Buiter opgevoerd in twintig theaters door heel Nederland.

WAD live geeft extra dimensie aan de natuurfilm uit 2018: WAD, overleven op de grens van water en land. Deze wordt onder andere gecreëerd door het 42-koppige Noordpool Orkest wat dit jaar bovendien zijn 10jarig jubileum viert. De muziek van Martin Fondse, winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2017, is door dirigent Reinout Douma verwerkt tot een nieuw muzikale compositie met veel ruimte voor improvisatie. Bezoekers zien een recente montage van scenes uit WADfilm, met niet eerder vertoonde beelden. WAD live combineert beeld, muziek en verhaal, om de wadden op een unieke muzikale manier aan Nederland te tonen.

Natuurjournalist en radiomaker Rob Buiter, onder andere bekend als verslaggever voor het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels, vervangt regisseur Ruben Smit als verteller bij de voorstellingen. Ruben Smit is uitgevallen door ziekte. Na het -uitverkochte- Noorderzon Festival speelt WAD live nog in ruim 20 theaters door heel Nederland.

WAD de film ging op 1 en 2 oktober van 2018 in première in Leeuwarden. Ondertussen heeft de natuurfilm van Ruben Smit de status van Gouden Film behaald met 120.000 bezoekers. De film bevat alle dieren, vogels & planten, het zand, het weer en alle vier de seizoenen. De crew van vijftien man heeft in vijf jaar tijd 500 uur aan materiaal verzameld. Dit materiaal hebben zij ook verwerkt in een fotoboek, een reisgids en in de backstagedocumentaire die op de DVD staat. Begin volgend jaar verschijnt er ook nog een vierdelige tv-serie als natuurdocumentaire waarin de duiding van de ecologische processen en gebeurtenissen veel nadruk krijgen. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.