Ads Top

Bioscoopkaartje het duurst in Amsterdam

Bioscoopkaartjes in Amsterdam behoren tot de duurste ter wereld. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat kosten van populaire date-activiteiten in 58 hoofdsteden in kaart bracht. Met een gemiddelde prijs van 10,76 euro voor een bioscoopkaartje is Amsterdam de duurste hoofdstad ter wereld.

De gemiddelde prijs voor een bioscoopkaartje van alle 58 hoofdsteden is 3,40 euro. Nederland is met Amsterdam het duurste land, maar ook in de hoofdsteden van Jordanië (€ 8,83), Saudi-Arabië (€ 7,30) en Griekenland (€ 7,17) wordt een hoge prijs gerekend voor een filmvertoning, blijkt uit het onderzoek.

In de hoofdsteden van Tunesië (€ 1,17), Vietnam (€ 1,34), Indonesië (€ 1,35) zijn bioscoopkaartjes daarentegen relatief goedkoop. Het verschil tussen het goedkoopste en duurste kaartje ter wereld loopt daardoor op tot wel € 9,59.

Naast een bioscoopbezoek werden binnen het onderzoek ook de kosten van andere populaire date-activiteiten bekeken, zoals uit eten gaan, wat drankjes drinken, taxiritjes en een hotelovernachting. Alle kosten bij elkaar opgeteld, komt Amsterdam als de op één na duurste stad uit het onderzoek.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.