Ads Top

Werkgroep NPO wil uit NLZIET stappen

De NPO moet uit de gezamenlijke videodienst NLZIET stappen. Dat staat in uitgelekte documenten van een NPO Werkgroep die het Nederlands MediaNetwerk heeft ingezien. Volgens de plannen zou de betaaldienst NPO Start juist verder moeten worden uitgebouwd.

De NPO-werkgroep vindt de kabinetsplannen voor sectorbrede samenwerking tussen publieke en commerciële mediaorganisaties een slecht idee en wil het NPO Platform met NPO Start (Plus) juist verder uitbouwen. Programma's van de avond zouden dan al eerder getoond kunnen worden bij NPO Start of betaalde dienst NPO Start Plus.

In het advies staat dat ook dat NLZIET van NPO, RTL Nederland en Talpa Network geen grote toekomst heeft voor het Nederlandse medialandschap en de NPO zou moet overwegen eruit te stappen.

NPO Start, dat nu als terugkijkdienst fungeert, zou verder onderdeel moeten worden van een bredere NPO-portal, waardoor versnippering bij de diverse omroepen wordt tegengegaan.

Het is niet duidelijk of het advies door de NPO breed gedragen wordt. De plannen zijn opgesteld door diverse NPO kopstukken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.