Ads Top

NPO Start Plus heeft kwart miljoen abonnees

NPO Start Plus, de betaalversie van de streamingservice van de publieke omroep, heeft een kleine twee jaar na de lancering een kwart miljoen betalende abonnees. Dat vertelt NPO Start-manager Mezen Dannawi in een interview met NU.nl.

NPO Start Plus werd in 2017 gelanceerd en is beschikbaar naast het gratis ondemandkanaal van de publieke omroep: NPO Start (voorheen Uitzending Gemist), dat wekelijks door drie miljoen mensen wordt bezocht. Abonneecijfers van de betaalversie werden nog nooit eerder bekendgemaakt.

'Met NPO Start Plus verdienen we geen geld. We vragen mensen om een vergoeding zodat we de rechten kunnen betalen. Die alarmbellen gaan af omdat ik bang ben dat mensen zeggen: 'Die commerciële honden willen verdienen met Plus'. Op Uitzending Gemist kon je wekelijks een aflevering van een serie kijken. We zagen dat mensen meerdere afleveringen wilden kijken, maar kwamen erachter dat daar extra rechten voor betaald moesten worden. We konden die kosten niet zelf dekken, daarom besloten we een kleine vergoeding te vragen.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.