Ads Top

Tv pakketten in België duurder dan in buurlanden

Consumenten in België betalen fors meer voor internet, TV en bellen dan haar buurlanden. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Internethunter.be. De website keek naar de instaptarieven van de alles-in-1 pakketten van de grootste providers in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

De instapprijs van een internet, tv en vaste telefonie pakket ligt gemiddeld op 60,28 euro per maand. Consumenten in buurlanden Frankrijk (€34,99), Duitsland (€43,40) en Nederland (€46,83) kunnen dit een stuk voordeliger afsluiten. Belangrijke oorzaken van het prijsverschil zijn dat er in België relatief weinig concurrentie is en de volumes een stuk lager zijn dan in omringende landen.

Telenet is de duurste aanbieder in België. Het Wigo pakket met internet, digitale TV en vast bellen kost liefst 71,84 euro per maand. Ook Proximus is met €69,00 een dure optie. Scarlet biedt met het Trio Pakket een betaalbaar alternatief voor €40,00 per maand.

Een pakket met internet, TV en bellen is het voordeligste in Frankrijk. De pakketten van de grootste 3 aanbieders bij de zuiderburen (Orange, Free en SFR) zijn gemiddeld beschikbaar vanaf €34,99. Een verschil van liefst €25,00 met de gemiddelde instaptarieven in België. In Portugal (€27,67), Italië (€29,27) en Oostenrijk (€33,50) is men overigens nog voordeliger uit. In Zwitserland (€45,33), Spanje (€48,00), en Verenigd Koninkrijk (€57,95) is men weer een stuk duurder uit.

België loopt voorop als het gaat om de verkoop van zogenaamde multiplay-pakketten. Dit zijn speciale gezinsabonnementen waarbij ook het mobiele abonnement is inbegrepen. Waar providers in Nederland, Frankrijk en Duitsland hier al enige tijd mee worstelen, bieden Belgische providers als Proximus, Scarlet, Telenet, Orange en Voo dit al enige jaren met succes aan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.