Ads Top

Grootste daling aantal tv-abonnees voor KPN

De Nederlandse consumentenmarkt voor betaal-tv vertoonde in het tweede kwartaal signalen van een nieuwe terugval. KPN verloor voor het eerst IPTV-abonnees. Behalve met voortdurende verliezen in DTT (Digitenne) kampte KPN met het grootste kwartaalverlies ooit bij tv-klanten in het tweede kwartaal, aldus onderzoek van Telecompaper. Marktleider Ziggo verloor eveneens klanten, maar vertoonde de kleinste daling in bijna vijf jaar.

KPN verloor in de drie maanden tot juni netto 21.000 abonnees, waarvan 7.000 in IPTV en 14.000 bij zijn ether-tv dienst Digitenne. Hoewel de DTT-verliezen in lijn zijn met de gestage daling van de populariteit van de dienst, is er volgens Telecompaper voor het eerst in een kwartaal ook klantenverlies bij IPTV.

De verliezen van KPN zijn waarschijnlijk deels te wijten aan de beslissing om het merk Telfort te beëindigen, zo concludeert Telecompaper. Dit is echter slechts een deel van het verhaal, de totale markt voor tv-diensten voor consumenten gaat structureel achteruit omdat vooral jongeren minder afhankelijk zijn van traditionele tv-diensten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.