Ads Top

UEFA Champions League-finale Real Madrid – Liverpool zaterdag live bij Veronica

Veronica zendt zaterdag 26 mei live de grote finale van de UEFA Champions League uit: Real Madrid – Liverpool. Beide topclubs treffen elkaar in het 70.000 toeschouwers tellende stadion NSK Olimpiejsky in Kiev. Het wordt ook een duel tussen wellicht de twee beste voetballers ter wereld van dit moment: Cristiano Ronaldo en Mohamed Salah. De laatste speelt bovendien bij Liverpool samen met twee Nederlanders: Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum.

Real Madrid staat voor de vierde keer in vijf jaar tijd in de finale van de UEFA Champions League, en kan zaterdag de ‘cup met de grote oren’ voor de derde keer op rij winnen. In totaal was Real al twaalf maal de beste op het ‘kampioenenbal’. Voor Liverpool is het de eerste finale sinds 2007. De club heeft echter een rijke historie, waarin eerder vijf keer de UEFA Champions League werd gewonnen.

Op weg naar de finale, wist Real Madrid in de knock out-fase Paris Saint-Germain, Juventus en Bayern München uit te schakelen. Liverpool bleek te sterk voor FC Porto, Manchester City en AS Roma.

Real-spits Cristiano Ronaldo is met tot nu toe 15 doelpunten topscorer van de huidige editie. Op deze lijst wordt hij direct gevolgd door Mohamed Salah (10), Roberto Firmino (10) en Sadio Mané (9), alle drie van Liverpool.

De uitzending van de finale wordt gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen. Bij hem schuiven Ronald de Boer en Rafael van der Vaart aan voor de wedstrijdanalyse. Ronald van der Geer en Pascal Kamperman zijn in het stadion in Kiev voor respectievelijk het commentaar bij de wedstrijd en het verslaan van de gebeurtenissen ter plaatse.

Voorafgaand aan de UEFA Champions League-finale zendt Veronica vanaf 18.05 uur Ronaldo uit. Aan de hand van diepgaande gesprekken, voetbalfragmenten en nooit eerder vertoonde archiefbeelden, biedt deze documentaire een kijkje in het leven van Cristiano Ronaldo.

Vorige week werd bekend dat de UEFA Champions League-wedstrijden ook de komende drie jaar bij Veronica zijn te zien dankzij de verlenging van de uitzendrechten hiervoor.

Uitzending: Veronica, zaterdag 26 mei vanaf 20.00 uur.

         

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.