Ads Top

Beeldscherm vervangt bioscoopdoek

Samsung lanceert Onyx, een bioscoopscherm met volgens het bedrijf 'verbluffende beeldkwaliteit' waarvoor geen projector nodig is. De combinatie van filmbeelden met realistische zwarttinten en 'kraakheldere audio' van HARMAN zorgt volgens Samsung voor een intense bioscoopbeleving.

Samsung Onyx is beschikbaar in afmetingen van 5 tot 10,3 meter breed. Daarmee past het scherm in iedere bioscoopzaal. Het 4K-model is 's werelds eerste door Digital Cinema Initiatives (DCI) gecertificeerde LED-bioscoopscherm. LED en High Dynamic Range (HDR) maken van de bioscoopervaring van Samsung Onyx de nieuwe standaard.

Een dezer dagen opende het eerste Onyx Theater in de VS in Hollywood in samenwerking met Moving Image Tech (MIT). Recent kondigde Samsung ook al samenwerkingen aan met Golden Screen Cinemas (het grootste bioscoopbedrijf van Maleisië met 35 theaters en 328 schermen) en Cineplexx Cinemas (met 171 schermen de grootste van Oostenrijk). Beide partijen openen hun eerste Samsung Onyx Theaters in de loop van dit jaar in Kuala Lumpur en Wenen.

Samsung is een partnership aangegaan met het in Hollywood gevestigde post-productiebedrijf Roundabout voor de ontwikkeling van Onyx-ready HDR-content.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.