Ads Top

Internet & tv per 1 juli opnieuw fors duurder

De grootste internetaanbieders, KPN en Ziggo, hebben net als vorig jaar een forse prijsverhoging van hun internet- en tv-abonnementen aangekondigd per 1 juli. Ook gaan beide providers de kosten voor vast bellen verhogen.

Maar ook T-Mobile, Telfort en XS4ALL verhogen hun prijzen voor (sneller) internet. Gemiddeld gaat het om een bedrag van 2 tot 3 euro per maand, omgerekend 20 tot 40 euro op jaarbasis, zo blijkt uit een rondgang door vergelijkingssite Pricewise. Bij stijgingen die hoger liggen dan de huidige inflatie, zoals het geval is bij KPN, Ziggo en XS4ALL, hebben bestaande klanten het recht om hun contract kosteloos op te zeggen.

Bij Ziggo gaat het om een gemiddelde verhoging van 1,65 euro per maand. De abonnementsprijzen van de meest afgenomen alles-in-1-pakketten gaan echter met 2 euro omhoog. In een toelichting op de verhoging geeft Ziggo aan dat de provider fors investeert om het netwerk betrouwbaarder en veiliger te maken.

Bij KPN gaat het om een verhoging van 2,50 euro per maand bij de verschillende pakketten voor internet en voor internet en tv. Abonnementen die werden afgesloten voor juli 2017 gaan ook in prijs omhoog, variërend van 1 euro tot 4 euro per maand. Net als Ziggo geeft KPN aan dat prijsverhogingen nodig zijn voor meer investeringen in het netwerk. In tegenstelling tot Ziggo staat tegenover de prijsverhoging van KPN wel een hogere internetsnelheid, van 40 Mb/s naar 50 Mb/s. Voor de uitgebreidere pakketten gaat de snelheid van 80 Mb/s naar 100 Mb/s en van 100 Mb/s naar 150 Mb/s. KPN verbetert daarnaast het zenderaanbod en er worden meer zenders in HD uitgezonden.

Bij XS4ALL veranderen de snelheden van de abonnementen Internet Basic en Internet Pro niet, maar gaat de prijs wel met 2,50 euro omhoog. De snelheden van de Compact-, Smart- en Plus-varianten stijgen met 25 procent.

Telfort voerde vorige maand al prijsverhogingen door. Bij deze provider gelden de wijzigingen echter alleen voor nieuwe klanten en nieuwe pakketten. Telfort verhoogt de maandprijzen van nieuwe internetpakketten van 30 naar 35 euro per maand. Het alles-in-1-pakket, inclusief bellen, kost voortaan 45 euro per maand in plaats van 42,50 euro. De prijs van internet en tv blijft voor zover bekend ongewijzigd.

Bij T-Mobile zullen er net als vorig jaar geen prijsverhogingen plaatsvinden. Alleen bij glasvezelpakketten met een snelheid van maar liefst 750 Mb/s krijgen nieuwe klanten in plaats van 12,50 nu 10 euro korting per maand.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.